Tervetuloa Rauman Frisbee ry:n kotisivuille!

Frisbeegolfin säännöistä tärkeimmät ovat hyvät tavat liikuttaessa ja pelatessa yleisellä puistoalueella. Muista aina varoa muita puistossa liikkuvia. Kerro lajista ja pyydä kohteliaasti siirtymään jos joku on väylällä. Älä kiroile ja roskaa, sillä annat mallia nuoremmille pelaajille. Muista pitää hauskaa!
Jos haluat tietoa frisbeestä tai sinulla on muuten vaan ehdotuksia lajin parantamiseksi Raumalla, laita meiliä tulemaan hallitus@raumanfrisbee.net.

Eurajoen frisbeerata

Eurajoen Lahdenperässä (Verkkokarintie 606) kunnan saunan mailla on 6-väyläinen "puistorata". Ohessa lyhyt kuvaus radasta ja sen väylistä.



Rata on profiililtaan tasainen. Parkkipaikka on heti radan vieressä...jopa liiankin lähellä, siitä lisää tuonnempana :)

Korit ovat samanlaiset kuin Otanlahdessa. Tiiauspaikat ovat tartania, samanlaista laattaa kuin on leikkipuistojen keinujen alla. Tiiauspaikkoja ei ole numeroitu, mutta korit on.

Rata on siis meren rannassa ja kunnan saunan maita. Rannassa on hiekkaranta, joten pyyhe ja uikkarit kannattaa kesällä ottaa mukaan.

Sitten ne väyläkuvaukset:
1. Pituus noin 65 metriä. Käytännössä avointa baanaa. Korin oikealla puolella noin viiden metrin päässä on oja ja sen toisella puolella sankka pelto. Jos kiekko ei karkaa sinne, korille on varsin helppo heittää.
2. Pituus noin 50 metriä. Ainoa oikealle lopussa kaartuva väylä. Varsin helppo, kunhan ei tuheroi heittoa liian aikaisin kaartumaan oikealle. Vasemmalla puolella on miljoona metriä tilaa.
3. Pituus noin 70 metriä. Heitetään parin talon välistä ja kävelysillan yli polkua pitkin metikköön. Ei hirveetä tuskaa, kunhan heitto pysyy kontrollissa ja menee kohtuullisen suoraan korille johdattelevalle polulle.
4. Pituus noin 85 metriä. Radan ehkä haasteellisin väylä. Heitto pitää pysyä kohtuullisen matalana, jotta puusto ei nappaa kiekkoon kiinni. Oikealla väylällä on lato, johon kiekko saattaa kopsahtaa. Muuten aika selkeä väylä.
5. Pituus noin 60 metriä. Sokkona heitettävä väylä, jossa spotteri pakollinen. Väylän poikki kulkee polku saunalta parkkikselle ja näkyvyyttä estää suuri kivenlohkare tiiauspaikan ja korin välissä.
6. Pituus noin 80 metriä. Heitetään futiskentän yli ja heittotyyli on siten täysin vapaasti valittavissa. Heitto menee helposti pitkäksi (kuten allekirjoittaneella meni) ja autot ovat kuumottavan lähellä...ehkä jopa kiekon kosketeltavan lähellä.

Yleisesti ottaen rata on ennenkaikkea leppoista. Sinne pitää mennä kesäfiiliksellä ja nimenomaan nauttimaan keleistä. Ei sovellu tosikoille. Miinuksena täytyy pitää poluilla sijoitettuja reilun metrin korkuisia valotolppia. Niitä on todella monessa kohtaa juuri tiiauspaikan edessä ja ei ole kuin ajan kysymys, milloin ensimmäiset heitetään paskaksi.

1 kommentti: